БЕСПЛАТНА МОНТАЖА И БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ ДО 30km ОДДАЛЕЧЕНОСТ ОД НАЈБЛИСКИОТ САЛОН

Структура на друштво

Matično društvo

Индустриа за мебел

ФАБРИКА ЗА МЕБЕЛ
Основана : 1963 година

Локација : Врање, Р. Србија
Годишен капацитет: 13.320 единици плочест мебел
Производен програм: спални соби, дневни соби, комоди, трпезарии, претсобја

ФАБРИКА ЗА ТАПЕТАРИЈА
Основана: 1965 година

Локација: Врање, Р. Србија
Годишен капацитет: 19.890 единици тапацирани производи
Производен програм: гарнитури во кожа и штоф, фотелји, табурети, тапацирани столици и лежаи

ФАБРИКА ЗА СТИЛСКИ МЕБЕЛ
Основана: 1981 година

Локација: Сурдулица, Р. Србија
Годишен капацитет: 50.000 единици стилски елементи
Производен програм: стилски елементи за троседи, двоседи, фотелји, клуб маси

ФАБРИКА ЗА РАМ КОНСТРУКЦИИ
Основана: 1982. година

Локација: Прешево, Р. Србија
Годишен капацитет: 22.000 рамови
Производен програм: рам конструкции

ФАБРИКА ЗА ДУШЕЦИ
Основана: 1984. година

Локација: Бујановац, Р. Србија
Годишен капацитет: 150.000 душеци и 46.000 лежаи
Производен програм: душеци и лежаи

ФАБРИКА ЗА ТАПЕРИ ЗУБИН ПОТОК
Основана: 2021 година

Локација: Зубин поток
Годишен капацитет: 4.200 единици производи за тапацир
Производна програма: комплети за тапацир во ткаенина

Услуги

ХОТЕЛ СИМПО ПРЖАР

На ридот Пржар, на неколку километри над северниот дел од Врање, се наоѓа истоимениот хотел. Сместен е на старото место за излет, во преубав амбиент на борова шума, со видиковци од кои се овозможува импозантен поглед на градот Врање, Р. Србија и целата врањска котлина. Хотелот располага со 18 модерно опремени соби, два ексклузивни апартмани и сала за прием на 200 гости. Во склоп на готелот се и две салони за состаноци како и терени за мал фудбал и катче за детска игра.

Зависни фирми

Индустрија за мебел

СИМПО ДЕКОР
Основан: 1979 година

Локација: Врање, Р. Србија
Годишен капацитет: 1.000.000 m текстил
Производен програм: штофови и платна во различни дезени, ткаенини обработени против запаливост, ткаенини заштитени против нечистотии, отпорни на вода и масло.

ФАБРИКА ЗА ДЕТСКИ МЕБЕЛ
Основана: 1988 година

Локација: Радовница, Р. Србија
Годишен капацитет: 40.000 детски креветчиња
Производен програм: детски креветчиња, лулки, детски кревети

СИМПО ДРВО
Основанo: 2002 година

Локација: Чичевац, Р. Србија
Производен програм: резана граѓа и елементи
Статус: Издадено под кирија

СИМПО ШИК
Основан: 2010 година

Локација: Куршумлија, Р. Србија
Годишен капацитет: 22.000 m³ трупци, 120.000 m² паркет, 3.000 m³ шпер плоча, 44.000 t лесонит, 12.000.000 m² оплеменет лесонит
Производен програм: лесонит (сиров и оплеменет), шпер плоча (столарска и водоотпорна), паркет, букова резана граѓа и елементи, прозиводи од масивно дрво
Повеќе информации на www.simposik.rs

Услуги

SIMPO LINE
Основан: 2003 година

Локација: Врање, Р. Србија
Дејност: опремување на секакви видови ентериери – хотели, деловни и резиденцијални објекти, ресторани, канцелариски простории, здравствени установи и школски објекти.
Повеќе информации на www.simpoline.rs

Индустрија за храна

KONDIVA
Основана: 2002 година

Локација: Жбевац, Р. Србија
Производен програм: вафли производи, бонбони, карамели, чоколади, чоколадни десерти
Статус: Издадена под кирија

Агроиндустрија

ОВЧАРСКА ФАРМА
Основана: 1993 година
Локација: Власина, Р. Србија
Статус: Во постапка за приватизација

Ino društva

СИМПО ДОО СКОПЈЕ МАКЕДОНИЈА
Основана: 1992 година
Локација: Скопје, Македонија
Број на салони: 11

СИМПО СИК ДОО ГРАДИШКА БиХ
Основана: 1992 година
Локација: Градишка, Босна и Херцеговина
Број на салони: 11

СИМПО ДОО ПОДГОРИЦА ЦРНА ГОРА
Основана: 2011 година
Локација: Подгорица, Црна Гора
Број на салони: 2