БЕСПЛАТНА МОНТАЖА И БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ ДО 30km ОДДАЛЕЧЕНОСТ ОД НАЈБЛИСКИОТ САЛОН

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Зошто да го изберете комплетот SIMPO?

SIMPO е бренд со најдолга традиција во производството на мебел, кој со избирање на најдобрите материјали создава висококвалитетен мебел со врвен дизајн и удобност.

Со комбинирање на најдобрите суровини во производството на тапетарски производи , од природни како цврсто буково дрво што се користи за производство на дрвени рамки, до разни видови пени, механизми, до внимателно избрани штофови и кожи, со искуството на нашите работници во производството, се создаваат препознатливи производи на SIMPO.

Ако се прашувате зошто SIMPO треба да биде вашиот избор, дозволете ни да ве запознаеме со начинот на кој работиме и зошто нашите гарнитури се посебни и различни од останатите.

При изборот на гарнитурата, неопходно е да се обрне внимание на неколку фактори кои го одредуваат нејзиниот квалитет. Тоа се конструкцијата, составот на јадрото, механизмите, материјалот што се користи за тапацирот и квалитетот на изработката.

Конструкција

Корпусот на една SIMPO гарнитура е изработен од цврсто буково дрво со додаток на иверка, лесонит и шпер плоча. Комбинацијата на овие материјали обезбедува цврста потпора и гарантира издржливост на производите. Целосниот процес на обработка на буковите трупци се одвива во нашата пилана со машина за сушење, под строго контролирани услови, каде што по сушењето и сечењето се добива граѓата подготвена за понатамошна обработка според барањата на моделот во кој е вградена. За изработка на тапетарски производи се користи граѓа со дебелина од 25 mm, 32 mm, 38 mm и 50 mm, во зависност од моделот. Покрај буковиот масив, во производството на дрвени конструкции се користи сирова и оплеменета иверица со дебелина од 10 mm до 18 mm, која со своите исклучителни карактеристики се користи за елементи на рамка каде што е потребна поголема отпорност на абење, кршење, топлина. и потребна е светлина.

За најкористените делови како што се главонаслоните, ногарките и механизмите, како и на други места каде што примената на други материјали е несоодветна, се користи шпер плоча со дебелина од 10 mm и 18 mm, бидејќи се карактеризираат со исклучителна цврстина, водоотпорност, висока носивост, стабилност и отпорност на абење. Во изработка на конструкцијата примена наоѓа и сировиот лесонит со дебелина од 3,2 мм, кој најчесто се користи за покривање на грбот, додека како еднострано оплеменет главно се користи за изработка на некои дополнителни елементи како што се долните делови на на кутиите за постелнина.

Сите материјали со кои се изработува конструкцијата имаат сертификати за квалитет и ги задоволуваат стандардите за квалитет ISO. Лепилата не ја загадуваат околината и не влијаат на здравјето на луѓето.

Пена

Удобноста и долговечноста на производот во голема мера зависи од сунѓерот или полиуретанската пена вградени во нашите производи. Во нашето производство се користат стандардни, високоеластични (HR) и меки MS пени.

Стандардните PU пени се користат за обложување на корпусните делови на тапетарските производи. Високоеластичната HR пена се наоѓа во перниците на седиштата, каде што нејзината висока отпорност на оптоварување, одличната еластичност и издржливост, влијае на постојан комфор и еднаква мекост на сите делови на седиштето.

Во грбонаслонот се користи мека MS пена. Висококвалитетното полнење на нашите производи обезбедува задржување на оригиналниот изглед дури и по долго време на употреба и максимална удобност.

Седиштата, грбонаслоните, раконаслоните и главонаслоните се дополнително покриени со слој од т.н. синтетичка памучна вата (конфлин), со што се постигнува дополнително чувство на мекост и удобност.

Механизми

За делот од асортиманот кој се однесува на кревет на спуштање, се користат најдобрите механизми од Италија, со што се постигнува подеднакво добар ефект за удобно седење и спиење. Механизмот овозможува лесно отворање, едноставно расклопување, при што сите перничиња се вклопуваат во конструкцијата. Ги држи потпирачите за грб и овозможува претворање во кревет со еден потег, без потреба од зафаќање дополнителен простор. Во сите гарнитури со механизам за кревет на спуштање е поставен душек од високоеластичен сунѓер со дебелина од 12 cm.

За да се поедностави транспортот на производот, кај составните гарнитури (тросед, двосед, фотелја) со механизам за кревет на спуштање и некои аголни, се користи механизам со бајонети, што овозможува одвојување на страниците од корпусот на гарнитурата, испорака во расклопена состојба и после тоа едноставно склопување.

Во одредени модели се инсталирани механизми со лифтови со ножици, кои исто така претставуваат практичен систем за извлекување на гарнитурата во кревет за спиење. Системот се состои во тоа што механизмот за подигнување, кој се наоѓа под седиштето, се извлекува како фиока, а потоа се подига на ниво на седење со помош на самиот механизам, што обезбедува спиење на висина на седење.

Покрај овие механизми, во производството на нашите комплети се користат и иновативни механизми. Нивната цел е понапредна и функционална употреба на производот.

Електричниот механизам „SMART BED“ со помош на далечински управувач овозможува трансформација на гарнитурата во кревет за спиење со душек. Преку едноставни упатства на далечинскиот управувач, во неколку чекори моделот се отвора и затвора според потребите на корисникот.

Специфичноста на механизмот „Barselona“ се воочува во ротацијата на грбонаслонот од фиксната гарнитура и добивањето поголема длабочина на седење. Овој модел целосно го користи секој сантиметар од достапниот простор за поудобен одмор.

Тапацир од штоф или кожа

Исто како што е важно тоа што има внатре во гарнитурата, многу е важен и квалитетот на тапацирот и дали одговара на животниот стил и потребите на корисникот. Соодветниот материјал – кожа или штоф овозможува, покрај добриот изглед и удобноста, моделот да има долг животен век и покрај честото користење.

SIMPO нуди голем избор на различни штофови, модерни дизајни, структури, бои и ефекти. Станува збор за висококвалитетни ткаенини од реномирани производители, кои ги поминале сите потребни тестови поврзани со цврстина на истегнување, отпорност на абење, лупење, кинење и лизгање на спојот. Материјалите не избелуваат и нивниот квалитет останува низ годините непроменет.

Производите што се во кожа имаат посебно место во нашата понуда, што на мебелот му дава силен печат и карактер, а на ентериерот гламур и елеганција. Нашата понуда вклучува голем избор на најквалитетни природни кожи, со различни дебелини, бои и ефекти. Станува збор за природни кожи од биволи, кои се набавени од најпознатите италијански добавувачи на кожа, кои се задолжени за нејзината финална обработка.

Квалитет на изработка

Искуството во изработка на гарнитури долго скоро 60 години, комбинирајќи ја модерната технологија и врвната рачна обработка од страна на нашите најдобри мајстори, со постојано следење на достигнувањата и трендовите во производството, е единствена комбинација што го прави SIMPO неколку чекори понапред од другите во однос на квалитет на производство на тапациран мебел со децении.

Ова се само некои од причините зошто SIMPO треба да биде вашиот избор при купување на комплет. Најдобар доказ дека ова не е само едноставна листа на причини се нашите клиенти. Досега имаме произведено стотици илјади комплети и тие станаа дел од домовите низ Србија, поранешна Југославија и Европа. Многу генерации пораснаа со SIMPO и многу идни генерации ќе ги создаваат своите најдобри спомени на мебелот SIMPO.