БЕСПЛАТНА МОНТАЖА И БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ ДО 30km ОДДАЛЕЧЕНОСТ ОД НАЈБЛИСКИОТ САЛОН

Душеци од пена

Душеците од пена претставуваат нова генерација на душеци направени од најквалитетен материјал добиени со модерна технологија. Густината на пената , нејзината клеточна структура и дебелината на слојот ги одредуваат карактеристиките на јадрото на пената, како и на душекот како целина. Како основа најчесто се користи ТУ(полиуретанска) пена која се комбинира со други видови пена и материјали. Во производство на овие душеци се користат и паметни материјали како мемори пена, кои претставуваат една од најкорисните иновации кои овозможуваат максимална удобност.Мемори пената ги распределува тежината и притисокот на телото на најрамномерен начин и обезбедува идеална поддршка и удобност, со правилна положба на рбетот и исклучителни хипоалергични својства.

Душеците од пена се одлична препорака за луѓето чие секојдневие е исполнето со зголемени напори и стресни ситуации, бидеќи идеално се прилагодуваат на телото и овозможуваат ненадминато чувство на задоволство и релаксација.