БЕСПЛАТНА МОНТАЖА И БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ ДО 30km ОДДАЛЕЧЕНОСТ ОД НАЈБЛИСКИОТ САЛОН

1963. - 1980.

Фабриката за мебел „Сима Погачаревиќ“, од која се разви денешното СИМПО, е основана во 1963 година во Врање. Во периодот 1963-1980 г. се забележува проширување на производствените капацитети со формирање на фабрика за тапацирски производи, фабрика за теписони и фабрика за производство на ткаенини и други украсни ткаенини за потребите на индустријата за мебел и внатрешно опремување. Во овој период е произведен првиот душек, кој го означи раѓањето на брендот SIMPOSAN, еден од најпознатите брендови за душеци на пазарот во поранешна Југославија. Овој период беше одбележан и со создавањето на познатиот сет во стилот „Викторија“, безвременски модел кој се произведува и денес и ги маѓепсува клиентите со својата убавина и префинета изработка.

1980. - 1990.

Проширувањето на производствените капацитети на СИМПО продолжува со спојување на Фабриката за мебел Стилски, Фабриката за конструкција на рамки, Фабриката за душеци и Фабриката за детски мебел. Во овој период е произведена првата „Мојца“, со децении најпопуларната гарнитура на просторите на поранешна Југославија, која и денес е еден од омилените модели на купувачите.

1990. - 2014.

Освен фабриката за ламиниран мебел, која е создадена во овој период, СИМПО ги прошири своите активности со преземање на фармата за овци во Власина, компанијата СИМБИ и СИМПО цветовите. Периодот по 2000 година беше означен со почетокот на компанијата СИМПО дрво во Чиќевац, која произведува дрва и дрвени елементи, кондиторска фабрика Кондива и СИМПО ШИК, која произведува фазер, иверица, паркет и пилена дрва. Основана е и SIMPO LINE, компанија специјализирана за опремување на секаков вид на ентериери – хотели, деловни и станбени згради, ресторани, деловен простор, здравствени установи и училишни згради.

2014.

Секоја организација има свои подеми и падови, а SIMPO го доживеа својот најголем пад во 2014 година. Вистинската сила се рефлектира во собирање на сите расположливи ресурси во најтешките моменти, правење пресврт и почнување од почеток. Владата на Република Србија му ја даде на SIMPO клучната помош за создавање историска пресвртница. Од 31 октомври 2014 година, SIMPO е во мнозинска сопственост на Република Србија и тој датум претставува нов почеток за SIMPO. Со поддршка на Владата на РС и Министерството за економија, беше усвоен план за финансиско и деловно реструктуирање, чија имплементација обезбеди опстанок и закрепнување на SIMPO.

ДЕНЕС

Денес, SIMPO е производител на мебел со најдолга традиција и еден од омилените брендови за мебел во Србија. Секојдневно нашите вешти занаетчии, архитекти, дизајнери, инженери, продавачи, монтери итн. работат напорно за најдобриот мебел да стигне до купувачите, до домовите каде се создаваат најубавите семејни спомени и деловните простории каде се постигнуваат трајни успеси.
Ние сме едно големо семејство кое создава мебел кој има душа и ги прави домовите и деловните простори низ Србија и Европа посебни. Со купување на мебел SIMPO, вие не само што добивате парче мебел со идеален баланс на квалитет, дизајн, функционалност и иновација, туку внесувате посебен дух и енергија во вашиот ентериер.
Задоволството на нашите клиенти е нашата најголема награда бидејќи тие се дел од нашето големо семејство. Горди сме што нашето семејство расте секој ден.
Создаваме мебел кој има душа, а заедно со вас создаваме одлични и посебни приказни….

ЗАЕДНО СОЗДАВАМЕ УДОБНА ИДНИНА!