НАГРАДИ

2017.

На основа на гласовите од потрошувачите, СИМПО е добитник на наградата „Moj izbor 2017”, како најомилен бренд во категоријата „Мебел“.

На 43от Меѓународен саем за мебел во Скопје, СИМПО доби награда „Мебел 2017” за гарнитура „Lazar”.

2016.

На Меѓународниот саем мебел во Скопје „Мебел 2016“ СИМПО доби награда со највисоко признание „Zlatna era“ за гарнитура „Margo“ во категоријата Мебел за дневни соби – тапациран Мебел за дневна соба – тапациран мебел.

2015.

На Меѓународниот саем за мебел во Белград, СИМПО доби специјално признание за визуелно осмислен и функционално опремен изложбен простор.

Во организација на здружението „Moja Srbija” и Стопанска комора на Белград, на доделувањето на признанието „Moj izbor 2015” за најдобри домашни производи, услуги и брендови, СИМПО според оценките од потрошувачите е избран за најомилен бренд на мебел.

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2015" во Скопје, во категоријата „Мебел за дневни соби”,  СИМПО освои награда „Zlatna era” за својот програм „Y” подоцна од овој програм се разви моделот „Safira“.

2013.

Во годината кога се одбележи 50 години постоење, СИМПО по петти пат доби награда за најдобар корпоративен бренд во категоријата Трајни потрошувачи добра во акцијата  „Најдоброто од Србија".

 

НАГРАДА ЗА ДЕТСКА СОБА „CASTLE“

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2011“ во Скопје, СИМПО доби награда за детската соба „ CASTLE “ во категоријата „Мебел за детски соби“.

2012.

Министерството за трговија, земјоделство, шумарство и водостопанство, Стопанска комора на Србија и дневниот печат „Privredni pregled“, по четврти пат доделија награда на СИМПО „Најдоброто од Србија“.

 

НАГРАДА „ЗЛАТНА ЕРА“ ЗА SOUND SOFA OPUS S НА САЕМОТ ВО СКОПЈЕ

Гарнитурата „ OPUS S“ од колекцијата SOUND SOFA е добитник на наградата „ЗЛАТНА ЕРА“ како највисоко саемско признание на 38от Меѓународен саем за мебел во Скопје. На овој саем СИМПО беше истакнат под слоганот „Осетете како звучи удобноста“ и на својот штанд ги претстави моделите од колекцијата СИМПО 2012.  СИМПО до овој саем во 2012г учествува 18 години по ред од кои веќе има 15 златни статуи кои СИМПО ги доби за дизајн и квалитет на своите модели.

2011.

СИМПО е прогласен за најомилен бренд за мебел во Србија по анкетата која се спроведе од организацијата „Moja Srbija“ во оквирот на традиционалната акција „Naše omiljeno“.

 

НАГРАДА ЗА ГАРНИТУРА „ EKLIPS“

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2011“ во Скопје, СИМПО доби награда за гарнитурата „ EKLIPS “ во категоријата „Соба за млади“.

2010.

Министерството за трговија и услуги, Стопанска комора на Србија и дневниот печат „Pregled“, во рамките на акцијата „Najbolje iz Srbije", по втор пат го прогласија СИМПО за најдобар корпоративен бренд.

 

НАГРАДА ЗА ГАРНИТУРА „ MANU“

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2010“ во Скопје, СИМПО доби награда за аголната гарнитура „ MANU “ во категоријата „Мебел за дневен престој“.

 

НАГРАДА НАЈДОБАР ТРГОВСКИ ОБЈЕКТ 2010

Салонот на СИМПО во општината Карпош во Скопје, е добитник на наградата „Најдобар трговски објект за 2010г“ според анализите на SWOT во категоријата Салони за мебел и канцелариска опрема.

2009.

На Меѓународниот саем за мебел u Скопје "Мебел 2009" СИМПО доби главна награда за фотелјата со табурет „Lorena“, како и Плакета по повод три ипол децениска успешна соработка со скопски саем.

 

НАГРАДА ЗА ФОТЕЛЈА И ТАБУРЕТ „ LORENA“

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2009“ во Скопје, СИМПО доби награда за фотелја и табурет „ LORENA “ во категоријата „Мебел за дневен престој“.

2008.

Во рамки на акцијата „Najbolje iz Srbije“ кој ја организира  koju organizuju Министерството за трговија и услуги, Стопанска комора на Србија и дневниот печат „Pregled“, СИМПО доби награда за најдобар корпоративен бренд.

 

НАГРАДА ЗЛАТНА ЕРА

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2008“ во Скопје, СИМПО доби највисоко саемско признание „ЗЛАТНА ЕРА“.

2007.

Стопанска комора на Србија, по повод 150 години постоење, додели награда на СИМПО за допринос на развојот на стопанството и системот на комората.

На саемот во Скопје "Мебел 2007", СИМПО доби престижно признание „Златен глобус" во категорија мебел за јавни објекти – за тросед и табурет „Menhetn“.

 

НАГРАДА ЗЛАТНА ЕРА

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2007“ во Скопје, СИМПО доби највисоко саемско признание „ЗЛАТНА ЕРА“.

2006.

НАГРАДА ЗЛАТНА ЕРА

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2006“ во Скопје, СИМПО доби највисоко саемско признание „ЗЛАТНА ЕРА“.

2005.

НАГРАДА ЗЛАТНА ЕРА

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2005“ во Скопје, СИМПО доби највисоко саемско признание „ЗЛАТНА ЕРА“.

2004.

НАГРАДА ЗЛАТЕН МОСТ

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2004“ во Скопје, СИМПО доби највисоко саемско признание „ЗЛАТЕН МОСТ“.

2002.

СИМПО доби награда „Светилник", како најуспешна домашна компанија на странски пазар. Признанието е базирано на оцените од потрошувачите и го MARK-PLAN – агенција за маркетинг истражувања.

2001.

Кожната гарнитура „Bela“ е наградена со признание „Златен мост" на скопскиот саем за мебел „МЕБЕЛ 2001".

2000.

За гарнитурата „Opera“ и детската соба „Albatros“ СИМПО доби награда „Златен мост" на Меѓународниот саем за мебел во Скопје.

СИМПО освои признание „Светилник" како најуспешна компанија во земјата. Признанието е на основа на оценките на потрошувачите и го доделува MARK-PLAN – агенција за маркетинг истражувања.

1999.

На скопскиот саем "Мебел 1999" СИМПО доби највисоко признание „ Златен мост" за гарнитурата „Sam“.

СИМПО доби повелба од Белградски саем за долгогодишна успешна соработка и посебен придонес во организирање на јубилејниот 20ти по ред Меѓународен саем за фирми, идеи, бизниси и мали фирми.

 

НАГРАДА ЗЛАТЕН МОСТ

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 1999“ во Скопје, СИМПО доби највисоко саемско признание „ЗЛАТЕН МОСТ“ за гарнитурата SAM.

1998.

НАГРАДА СРЕБРЕН МОСТ

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 1998“ во Скопје, СИМПО доби саемско признание „СРЕБРЕН МОСТ“ за гарнитурата во кожа „DAVID“

1997.

НАГРАДА СРЕБРЕН МОСТ

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 1997“ во Скопје, СИМПО доби саемско признание „СРЕБРЕН МОСТ“ за двосед во кожа „GRETA“.

1996.

НАГРАДА СРЕБРЕН МОСТ

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 1996“ во Скопје, СИМПО доби саемско признание „СРЕБРЕН МОСТ“ за гарнитурата „EURO 1“.

1995.

На саемот за мали компании во Белград, СИМПО доби највисоко признание „Златна медалја“ за вкупните резултат.

1990.

СИМПО доби Златна плакета од Стопанска комода на Југославија како најуспешна компанија.

На Меѓународниот саем за роба од широка потрошувачка во Пловдив, Р. Бугарија, тапацираната гарнитура „Bos“ доби Златна медалја.

 На Меѓународниот саем за мебел во Брн СИМПО девети пат по ред добива медалја за квалитет. Признанието е доделено за спалната соба „Valeri".

1986.

СИМПО добива две награди „Златен клуч" на Меѓународниот саем за мебел во Белград: за атрактивен програм складирање и за столица модел P-10.

1983.

Две награди „Сребрен клуч" на Меѓународниот саем во Белград доби СИМПО за трпезаријата „Rendžer" со фотелјата на расклопување и за столицата „Mina". Одлуката на Општинската Стопанска комора на Југославија додели на СИМПО Златна плакета – највисокото признание во земјата за врвни резултати остварени во комората.

 

На Меѓународниот саем за роба од широка потрошувачка во Брн СИМПО доби „Златна медалја" за модел на маса на расклопување.

1981.

СИМПОдоби Плакета со диплома од Стопанска комора на Србија за постигнати резултати на унапредување на комората и придонес на остварување на улогата и задачите на Комората.

Награда „Златен клуч" е освоена на Меѓународниот саем за мебел во Белград за салонската гарнитура „Boem“.

1977.

На Меѓународниот саем за мебел во Пловдив, Р. Бугарија, СИМПО доби „Златна медалја" за квалитет на своите производи.

 

Меѓународниот новинарски центар со седиште во Рим, додели награда на СИМПО „Златен Меркур", како највисоко признание за резултатите остварени во развој, зголемено производство и меѓународна соработка.

1975.

СИМПО од Стопанска комора на Србија доби награда „Ден на Републиката" за современо организирана работа и висока стапка на раст на производството и извоз во континуитет во годините.

 

Соба за млади доби награда „Златен клуч" на Меѓународниот саем за мебел во Белград. Тоа беше прв пат да се ова признание додели на произведувачи во Србија.

НА ВРВ

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

All rights reserved         Copyright by SIMPO ad  2017.

C

R

2018.

На 56от Меѓународен саем за мебел, СИМПО ја премиерно представи новата колекција за 2019г. На СИМПО е доделена наградата „Sajamski ključ” за креативно осмислен саемски настап.

ВИДЕТЕ ГИ ФОТОГРАФИИТЕ

 

На доделување на годинешните ТОП 50 награди за најдобри сајтови, друштвени мрежи и мобилни апликации, кои традиционално веќе 21 година по ред се организира од PC PRESS, сајтот simpo.rs е награден во категоријата Дом и забава.

 

Благодарение на довербата од потрошувачите, СИМПО освие награда Best Buy Award Serbia Home&Decoration 2017/2018. Линк до сертификатот:

http://bestbuyaward.org/serbia-380PH20

 

2017.

На основа на гласовите од потрошувачите, СИМПО е добитник на наградата „Moj izbor 2017”, како најомилен бренд во категоријата „Мебел“.

На 43от Меѓународен саем за мебел во Скопје, СИМПО доби награда „Мебел 2017” за гарнитура „Lazar”.

 

2016.

На Меѓународниот саем мебел во Скопје „Мебел 2016“ СИМПО доби награда со највисоко признание „Zlatna era“ за гарнитура „Margo“ во категоријата Мебел за дневни соби – тапациран Мебел за дневна соба – тапациран мебел.

 

2015.

На Меѓународниот саем за мебел во Белград, СИМПО доби специјално признание за визуелно осмислен и функционално опремен изложбен простор.

Во организација на здружението „Moja Srbija” и Стопанска комора на Белград, на доделувањето на признанието „Moj izbor 2015” за најдобри домашни производи, услуги и брендови, СИМПО според оценките од потрошувачите е избран за најомилен бренд на мебел.

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2015" во Скопје, во категоријата „Мебел за дневни соби”,  СИМПО освои награда „Zlatna era” за својот програм „Y” подоцна од овој програм се разви моделот „Safira“.

 

2013.

Во годината кога се одбележи 50 години постоење, СИМПО по петти пат доби награда за најдобар корпоративен бренд во категоријата Трајни потрошувачи добра во акцијата  „Најдоброто од Србија".

 

НАГРАДА ЗА ДЕТСКА СОБА „CASTLE“

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2011“ во Скопје, СИМПО доби награда за детската соба „ CASTLE “ во категоријата „Мебел за детски соби“.

 

2012.

Министерството за трговија, земјоделство, шумарство и водостопанство, Стопанска комора на Србија и дневниот печат „Privredni pregled“, по четврти пат доделија награда на СИМПО „Најдоброто од Србија“.

 

НАГРАДА „ЗЛАТНА ЕРА“ ЗА SOUND SOFA OPUS S НА САЕМОТ ВО СКОПЈЕ

Гарнитурата „ OPUS S“ од колекцијата SOUND SOFA е добитник на наградата „ЗЛАТНА ЕРА“ како највисоко саемско признание на 38от Меѓународен саем за мебел во Скопје. На овој саем СИМПО беше истакнат под слоганот „Осетете како звучи удобноста“ и на својот штанд ги претстави моделите од колекцијата СИМПО 2012.  СИМПО до овој саем во 2012г учествува 18 години по ред од кои веќе има 15 златни статуи кои СИМПО ги доби за дизајн и квалитет на своите модели.

 

2011.

СИМПО е прогласен за најомилен бренд за мебел во Србија по анкетата која се спроведе од организацијата „Moja Srbija“ во оквирот на традиционалната акција „Naše omiljeno“.

 

НАГРАДА ЗА ГАРНИТУРА „ EKLIPS“

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2011“ во Скопје, СИМПО доби награда за гарнитурата „ EKLIPS “ во категоријата „Соба за млади“.

 

2010.

Министерството за трговија и услуги, Стопанска комора на Србија и дневниот печат „Pregled“, во рамките на акцијата „Najbolje iz Srbije", по втор пат го прогласија СИМПО за најдобар корпоративен бренд.

 

НАГРАДА ЗА ГАРНИТУРА „ MANU“

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2010“ во Скопје, СИМПО доби награда за аголната гарнитура „ MANU “ во категоријата „Мебел за дневен престој“.

 

НАГРАДА НАЈДОБАР ТРГОВСКИ ОБЈЕКТ 2010

Салонот на СИМПО во општината Карпош во Скопје, е добитник на наградата „Најдобар трговски објект за 2010г“ според анализите на SWOT во категоријата Салони за мебел и канцелариска опрема.

 

2009.

На Меѓународниот саем за мебел u Скопје "Мебел 2009" СИМПО доби главна награда за фотелјата со табурет „Lorena“, како и Плакета по повод три ипол децениска успешна соработка со скопски саем.

 

НАГРАДА ЗА ФОТЕЛЈА И ТАБУРЕТ „ LORENA“

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2009“ во Скопје, СИМПО доби награда за фотелја и табурет „ LORENA “ во категоријата „Мебел за дневен престој“.

 

2008.

Во рамки на акцијата „Najbolje iz Srbije“ кој ја организира  koju organizuju Министерството за трговија и услуги, Стопанска комора на Србија и дневниот печат „Pregled“, СИМПО доби награда за најдобар корпоративен бренд.

 

НАГРАДА ЗЛАТНА ЕРА

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2008“ во Скопје, СИМПО доби највисоко саемско признание „ЗЛАТНА ЕРА“.

 

2007.

Стопанска комора на Србија, по повод 150 години постоење, додели награда на СИМПО за допринос на развојот на стопанството и системот на комората.

На саемот во Скопје "Мебел 2007", СИМПО доби престижно признание „Златен глобус" во категорија мебел за јавни објекти – за тросед и табурет „Menhetn“.

 

НАГРАДА ЗЛАТНА ЕРА

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2007“ во Скопје, СИМПО доби највисоко саемско признание „ЗЛАТНА ЕРА“.

 

2006.

НАГРАДА ЗЛАТНА ЕРА

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2006“ во Скопје, СИМПО доби највисоко саемско признание „ЗЛАТНА ЕРА“.

 

2005.

НАГРАДА ЗЛАТНА ЕРА

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2005“ во Скопје, СИМПО доби највисоко саемско признание „ЗЛАТНА ЕРА“.

 

2004.

НАГРАДА ЗЛАТЕН МОСТ

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 2004“ во Скопје, СИМПО доби највисоко саемско признание „ЗЛАТЕН МОСТ“.

 

2002.

СИМПО доби награда „Светилник", како најуспешна домашна компанија на странски пазар. Признанието е базирано на оцените од потрошувачите и го MARK-PLAN – агенција за маркетинг истражувања.

 

2001.

Кожната гарнитура „Bela“ е наградена со признание „Златен мост" на скопскиот саем за мебел „МЕБЕЛ 2001".

 

2000.

За гарнитурата „Opera“ и детската соба „Albatros“ СИМПО доби награда „Златен мост" на Меѓународниот саем за мебел во Скопје.

СИМПО освои признание „Светилник" како најуспешна компанија во земјата. Признанието е на основа на оценките на потрошувачите и го доделува MARK-PLAN – агенција за маркетинг истражувања.

 

1999.

На скопскиот саем "Мебел 1999" СИМПО доби највисоко признание „ Златен мост" за гарнитурата „Sam“.

СИМПО доби повелба од Белградски саем за долгогодишна успешна соработка и посебен придонес во организирање на јубилејниот 20ти по ред Меѓународен саем за фирми, идеи, бизниси и мали фирми.

 

НАГРАДА ЗЛАТЕН МОСТ

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 1999“ во Скопје, СИМПО доби највисоко саемско признание „ЗЛАТЕН МОСТ“ за гарнитурата SAM.

 

1998.

НАГРАДА СРЕБРЕН МОСТ

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 1998“ во Скопје, СИМПО доби саемско признание „СРЕБРЕН МОСТ“ за гарнитурата во кожа „DAVID“.

 

1997.

НАГРАДА СРЕБРЕН МОСТ

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 1997“ во Скопје, СИМПО доби саемско признание „СРЕБРЕН МОСТ“ за двосед во кожа „GRETA“.

 

1996.

НАГРАДА СРЕБРЕН МОСТ

На Меѓународниот саем за мебел „Мебел 1996“ во Скопје, СИМПО доби саемско признание „СРЕБРЕН МОСТ“ за гарнитурата „EURO 1“.

 

1995.

На саемот за мали компании во Белград, СИМПО доби највисоко признание „Златна медалја“ за вкупните резултат.

1990.

СИМПО доби Златна плакета од Стопанска комода на Југославија како најуспешна компанија.

На Меѓународниот саем за роба од широка потрошувачка во Пловдив, Р. Бугарија, тапацираната гарнитура „Bos“ доби Златна медалја.

 На Меѓународниот саем за мебел во Брн СИМПО девети пат по ред добива медалја за квалитет. Признанието е доделено за спалната соба „Valeri".

 

1986.

СИМПО добива две награди „Златен клуч" на Меѓународниот саем за мебел во Белград: за атрактивен програм складирање и за столица модел P-10.

 

1983.

Две награди „Сребрен клуч" на Меѓународниот саем во Белград доби СИМПО за трпезаријата „Rendžer" со фотелјата на расклопување и за столицата „Mina". Одлуката на Општинската Стопанска комора на Југославија додели на СИМПО Златна плакета – највисокото признание во земјата за врвни резултати остварени во комората.

 

На Меѓународниот саем за роба од широка потрошувачка во Брн СИМПО доби „Златна медалја" за модел на маса на расклопување.

 

1981.

СИМПОдоби Плакета со диплома од Стопанска комора на Србија за постигнати резултати на унапредување на комората и придонес на остварување на улогата и задачите на Комората.

Награда „Златен клуч" е освоена на Меѓународниот саем за мебел во Белград за салонската гарнитура „Boem“.

 

1977.

На Меѓународниот саем за мебел во Пловдив, Р. Бугарија, СИМПО доби „Златна медалја" за квалитет на своите производи.

 

Меѓународниот новинарски центар со седиште во Рим, додели награда на СИМПО „Златен Меркур", како највисоко признание за резултатите остварени во развој, зголемено производство и меѓународна соработка.

 

1975.

СИМПО од Стопанска комора на Србија доби награда „Ден на Републиката" за современо организирана работа и висока стапка на раст на производството и извоз во континуитет во годините.

 

Соба за млади доби награда „Златен клуч" на Меѓународниот саем за мебел во Белград. Тоа беше прв пат да се ова признание додели на произведувачи во Србија.

НА ВРВ

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

УСЛОВИ ЗА КОРИСТЕЊЕ

ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

All rights reserved         Copyright by SIMPO ad  2017.

C

R